Over ons

Met Kwizzi gunnen wij alle kleuters de best mogelijke rekenstart, zodat ze de rest van hun schoolcarrière vol zelfvertrouwen en met plezier zullen rekenen.

Wie zijn wij?

Leonie Verweij – onderwijskundig adviseur

Mijn visie op onderwijs heeft vorm gekregen in de onderwijspraktijk, in de rol als leerkracht en intern begeleider op verschillende scholen. Vanuit deze ervaring run ik inmiddels al meer dan 15 jaar Onderwijsadviesbureau Docenttalent. Met heel veel plezier adviseer en begeleid ik scholen bij het prioriteren in het onderwijsprogramma, zodat in elke klas wordt gewerkt aan de belangrijkste leerdoelen uit de leerlijnen. Ik vind het fantastisch om hiermee een waardevolle bijdrage aan kwaliteitsverbetering binnen het onderwijs te leveren.

Marie-José Verweij – leerkracht groep 1-2 en kwaliteitsmedewerker onderwijs

In 2014 gaf ik mijn baan in de commerciële dienstverlening op om leraar in het basisonderwijs te worden. Een grote stap, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Wat heerlijk om betekenisvol bezig te zijn binnen het onderwijs.

Op dit moment geef ik als  leerkracht met veel plezier les aan een onderbouwgroep in Gouda en houd ik me bezig met de handhaving van de kwaliteit van ons onderwijs. Met mijn ervaringen in de onderwijspraktijk, met de kleuters in het bijzonder, heb ik een stevige bijdrage geleverd aan de inhoud van het spel.      

Wat we doen

Tijdens de schoolsluitingen hebben ouders zich op het schoolwerk van de kinderen gestort. Allemaal zaten we aan de spellingdictee’s, challenges en rekenwerkbladen. We deden wat we konden om werk, privé en de begeleiding van de kinderen zo goed mogelijk te combineren, maar toch konden we in veel gevallen niet voorkomen dat er (kleine) achterstanden ontstonden.

Gelukkig kunnen deze achterstanden worden ingehaald. Kwizzi helpt hierbij, zodat ouders en leerkrachten samen de rekenprestaties van hun kleuter(s) kunnen  verbeteren.

Waarom?

Ook ik, als moeder van drie jonge kinderen, ben thuis aan de slag gegaan met het schoolwerk. Heerlijk om samen de lesstof in te duiken, maar soms ook lastig om uit het grote aanbod de juiste activiteiten te kiezen voor mijn dochter. Dat kon handiger. Zodoende ben ik begonnen met het maken van vragenkaartjes voor rekenen, waarbij ik heb uitgezocht wat mijn dochter aan het eind van groep 1 en 2 moet beheersen. Alle einddoelen voor de kleuterklas heb ik op een rijtje gezet en vanuit die leerdoelen heb ik leuke, uitdagende vragen bedacht om aan haar voor te leggen.

En wat denk je? Het spel was een groot succes! Mijn dochter vroeg al snel wanneer we de quiz weer gingen doen.

Kwizzi is in samenwerking met leerkrachten en rekenspecialisten gemaakt en in de praktijk getoetst.

Neem contact op met Kwizzi

Heb je een vraag over Kwizzi? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw vraag te beantwoorden.